Om oss

Erikstorp är ett litet  familjejordbruk som  har varit i släktens ägo sedan 1930-talet .I dag drivs det på deltid av  oss , Lena och Anders Larsson, tillsammans med  våra två yngsta söner som också bor i de två bostadshuse på gården gården. Själva bor vi  700 m bort, inne i Ulvåker.
På åkermarken odlas spannmål som vete, havre och korn. Vi odlar också raps och skördar hö och halm till djuren på gårdens 60 hektar mark. Vi har ett tjugotal tackor som lammar på våren och en handfull långhåriga kossor. Femtio höns värper goda ägg som säljs i en äggkiosk eller Magasinet.
I den tillhörande skogen, och inte långt från gården, finns möjlighet för skogsbad och andra naturupplevelser.

Lena är beteendevetare med fördjupad kunskap inom sorgbearbetning och samtal. Både Lena och Anders är kombinatörer, det vill säga kombinerar företagande med anställning.

Skogsgläntan 
är en ny samlingsplats för skogsupplevelser. Den ligger i ett skogsbryn och där finns ett vindskydd och sittplatser.

Gårdens goda ägg finns att köpa i  en liten äggkiosk. Honung finns också för det mesta. Du betalar med swish eller kontant i ett penningskrin. Det är alltid öppet.

Gårdens får, lamm  och långhåriga kossor går ute i hagarna  betar från våren till hösten.Till beteshagarna  är marken och vägarna är jämn.  Det går därför att ta sig ut i naturen med barnvagn eller om man har ett rörelsehinder.
Hönor, tuppar och två kaniner bor också på gården.I en dikeskant finns ett par bikupor med bin. Bina ger oss honung och pollinerar vår raps, fruktträd och buskar vilket ger oss bättre skördar.

Till Erikstorp hör ett antal byggnader i olika storlekar och användningsområden vilka var viktiga förr då självhushåll gällde på en bondgård. Det äldsta huset som tillhör gården är ett soldattorp och det nyaste är en grillkåta som ligger vackert på en liten kulle nära Magasinet. Den invigdes
hösten 2019. Några har kvar sina gamla användningsområden som ladugården, hönshuset, utedasset och snickarboden. Andra har fått ny funktion, sädesmagasinet är omgjort till samlingslokal.

Magasinet ger skydd och värme utom vid den kallaste årstiden då byggnaden inte är vinterbonad. Det finns en el/gasolkamin som främst ger strålningsvärme. 

Soldattorpet på gården var bostad fram till 1950, i dag är det sommarbostad på gammalt vis, utan vatten eller avlopp. Diskar och tvättar sig gör man utomhus och torrdass gäller. Till torpet finns det också en liten ladugård. Upprustning pågår för att  senare under året kunna hyra ut torpet dygnsvis.

Gårdens ladugård och loge fylls under vinterhalvåret av både får, kor och kalvar. I mars brukar tackorna lamma så under tidiga våren är det gott om gosiga lamm i ladugården. Alla djuren släpps ut i mitten av maj och då är det mycket spring i benen. I hönshuset huserar ett femtiotal hönor och ett par tuppar. De går fritt inne och ute i en inhägnad hönsgård.

Grillkåtan ger skydd och värme även om den inte är vinterbonad. En eldstad finns som skapar en varm och trygg atmosfär och över den kan man koka kaffe eller fixa något enkelt att äta. Används för samtal.
 

Lena tillsammans med gårdens lamm. 

Lena med ett av gårdens lamm

Gårdens grålle